Υπήρξε υπερεκτίμηση για τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, δήλωσε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Ειδικών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ads

Ο κ .Γώγος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και  κληθείς να τοποθετηθεί για τις σοβαρές ελλείψεις στα εμβόλια και τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των υγειονομικών επισήμανε ότι υπήρξε υπερεκτίμηση για τη  διαθεσιμότητα των εμβολίων και μάλιστα δεν είναι, ακόμη, γνωστό το πότε θα έρθουν τα υπόλοιπα εμβόλια που αναμένει η Ελλάδα, αλλά και η Ε.Ε. συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Παλινωδίες και ερωτήματα για τις αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών

«Όλα θα εξαρτηθούν από τη διαθεσιμότητα και την ταχύτητα εμβολιασμού του πληθυσμού. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια υπερεκτίμηση της διαθεσιμότητας έχω μια εντύπωση, το οποίο δεν ξέρω που οφείλεται ούτε θέλω να έχω συνωμοσιολογικές θέσεις και δεν μου αρέσει αυτό. Πρακτικά το πότε θα εμφανιστεί ο αριθμός των εμβολίων δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη δύο πλατφόρμες που δεν χρησιμοποιούνται, όπως είναι της Moderna και της AstraZeneca. Ο ΕΜΑ πρέπει να βιαστεί ώστε να έχουμε και τις τρεις πλατφόρμες. Έχουν προπαραγγελθεί ποσότητες και από τα τρία εμβόλια. Χρειαζόμαστε μεγάλο αριθμό δόσεων για να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός του πληθυσμού. Όσο συντηρητικοί και να είμαστε στις εκτιμήσεις μας πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι, εάν συμμετέχει ο κόσμος, θα μπορέσουμε να έχουμε τον στόχο που θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ads