«Πρόκειται για deja vu: Η Αθήνα ζητά δισεκατομμύρια βοήθειας που είναι δύσκολο να λάβει, αλλά ο Τσίπρας προσπαθεί να κατευνάσει την Μέρκελ βοηθώντας την στο μεταναστευτικό», η γερμανική Die Welt, σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για ασφαλιστικό και προσφυγικπό.

Ads

«Ο Τσίπρας υπολογίζει το ευαίσθητο σημείο της Μέρκελ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, με τον δημοσιογράφο που το υπογράφει να προτρέχει εκτιμώντας  ότι Αθήνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξευμενίσει την καγκελάριο, βοηθώντας την στην προσφυγική κρίση».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, βλέποντας το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον αν μειώσει τις συντάξεις, επιδιώκει μια συμφωνία με τη Μέρκελ: Εκείνη θα κλείσει λίγο τα μάτια στις μεταρρυθμίσεις και εκείνος θα βάλει πλάτη στο προσφυγικό», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ασκεί μάλιστα σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας δηλώσεις του όπως το ότι θα διώξει την τρόικα ή ότι δε θα πάρει νέο δάνειο, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους».

Ads