Φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Κυριακής Κεφαλληνίας. Σώοι οι έξι αλλοδαποί του πληρώματος.

Ads

Το ναυάγιο εντόπισε ιδιώτης ο οποίος αντιλήφθηκε σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο η οποία ήταν προσδεδεμένη με σχοινί σε αντικείμενο εντός του βυθού, σε βάθος περίπου 14 μέτρων και σε απόσταση 1ν.μ. από την ακτή.

Λίγο αργότερα και μετά την κινητοποίηση της λιμενικής αρχής, επαγγελματίας δύτης, ο οποίος διαπίστωσε ότι πρόκειται για βυθισμένο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο με το όνομα “CHRISTINE”, σημαίας Τόγκο, ανοικτού τύπου και μήκους περίπου 45 μέτρων.

Γύρω στις 18:15, εμφανίστηκαν στο Λ/Σ Φισκάρδου έξι αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωσή τους αποτελούσαν το πλήρωμα του “CHRISTINE”. Όπως είπαν, το πλοίο βυθίστηκε λόγω καιρικών συνθηκών και πλευρικού ρήγματος που έφερε.

Ads

Στην περιοχή του ναυαγίου παρατηρήθηκε μικρή διαρροή πετρελαιοειδών, ωστόσο λόγω σκότους, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν εργασίες για τον περιορισμό της.

Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας και κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, οι έξι αλλοδαποί ναυτικοί συνελήφθησαν, ενώ λεπτομερέστερη αυτοψία στο χώρο του ναυαγίου αναμενόταν να γίνει εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.