Χαμηλό 8 μηνών κατέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, στη σκιά που ρίχνουν πάνω από τις διεθνείς αγορές τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών αλλά και η απειλή πολέμου στην κορεατική χερσόνησο. Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε την σημερινή του συνεδρίαση και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. «Δεν υπάρχει καμία απειλή για τη ζώνη του ευρώ» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, μετά και από την νέα πτώση των χρηματιστηρίων και του ευρώ.

Ads

O Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησε σε νέα χαμηλά έτους και έκλεισε στις 1.539,90 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 3,46%. Στο μεταξύ, η JP Morgan μείωσε την αξιολόγησή της σήμερα σε «underweight» από «overweight», για 7 ελληνικές τράπεζες.

Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης βαρόμετρο FTSE έκλεισε με μείον 3,40% στις 18.382 μονάδες. Στην Μαδρίτη ο δείκτης Ibex-35 έκλεισε με μείον 3,05% στις 9.004,4 μονάδες. Στο Παρίσι η πτώση έφτασε το -2,90%, ενώ Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έπεσε κατά 2,34% και έκλεισε στις 5.670,04 μονάδες.

Στο 1,2234 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρω – δολαρίου, από το επίπεδο των 1,2372 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ads