Άγριο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Βουλή,  καθώς ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ads

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, άλλοι βουλευτές επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος μετά τη γροθιά που έριξε επιχείρησε να φύγει από την ολομέλεια. Στη συνέχεια φαίνεται να καταγράφεται η στιγμή της ακινητοποίησης του Κωνσταντίνου Φλώρου από άνδρες της ασφαλείας της Βουλής.

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Έτσι, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το άγριο αυτό επεισόδιο.

Τι προκάλεσε το επεισόδιο στη Βουλή

Πριν το επεισόδιο έγινε ο εξής διάλογος μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας:

Ads

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ορισμένοι βουλευτές που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο, επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά είναι άγνωστο εάν το κατάφεραν. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος σε ομιλία του στην Ολομέλεια στη συνέχεια σχολίασε καυστικά το γεγονός.

Η ποινή που πρότεινε ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται προπηλακισμός και επίθεση σε βάρος βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)