Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του από το όπλο του ειδικού φρουρού Κορκονέα, πρότεινε να τηρηθεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη, με τους βουλευτές της ΝΔ, της ακροδεξιάς και των μελών της κυβέρνησης να παραμένουν στις θέσεις τους, καθιστοί.

Ads

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, τυπικά, την πρόταση για ενός λεπτού σιγή την κάνει το προεδρείο της Βουλής και πιθανότατα υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές κρύφτηκαν πίσω από αυτό το πρόσχημα.

«Είναι μια μέρα χαραγμένη στη σύγχρονη ιστορία και επειδή το ‘ποτέ ξανά’ στην αστυνομική βία, πρέπει να διατρανώνεται στη Βουλή, θα αφιερώσω ένα λεπτό από την ομιλία μου και θα σας καλέσω να πείτε ότι δεν θα επιτραπεί επανάληψη δολοφονίας παιδιού από την αστυνομική βία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σημειώνοντας «η 6η Δεκέμβρη θα είναι πάντα η μέρα του Αλέξη, που σήμερα θα ήταν 30 χρονών, θα είναι η μέρα της γενιάς του αλλά και γενικά της νεολαίας που εξεγείρεται και διεκδικεί. Μιας γενιάς που ενηλικιώθηκε βίαια το 2008 και που, στη συνέχεια, είδε τα όνειρά της να συνθλίβονται από τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Μιας γενιάς που αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτή τη γενιά αλλά και στη σημερινή νεολαία οφείλουμε, 15 χρόνια μετά, να εγγυηθούμε ότι κάθε αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει καμία αναχρονιστική συζήτηση για ιδιωτικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος».

Ads