Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Θάνο Πλεύρη, την Πέμπτη 7/3, στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αντάλλαξαν μεταξύ τους βαριές κουβέντες οι δύο βουλευτές.

Ads

Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, περί ατυχούς διαχείρισης της ποινικής δίωξης των δέκα πολιτικών προσώπων από την τότε κυβέρνησή του για το σκάνδαλο Novartis.

Για το σκάνδαλο Novartis

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης, ισχυρίστηκε ότι η ιστορία δεν τελειώνει εδώ και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το σκάνδαλο Novartis υπήρχε γιατί οι προστατευόμενοι μάρτυρες με όσα κατέθεσαν στην Αμερική επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία.

Είπαν ότι χρηματοδότησαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα για να  καθορίσουν τιμές που απλώθηκαν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Υπήρξε αρχειοθέτηση, όχι αθώωση».

Ads

Του απάντησε ο Θάνος Πλεύρης «Για τη δική σου θητεία στο Υγείας γιατί δεν μας  μιλάς;» και τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο για να εκτροχιαστεί η συζήτηση ως εξής:

Εκτροχιάστηκε η συζήτηση

«Εσύ Πλεύρη μην κουνιέσαι. Έχεις άλλες ευθύνες. Λοιπόν μουρμού. Και αν άκουγες αυτά που σου λέγαμε θα είχαμε 20.000 χιλιάδες λιγότερους νεκρούς… λοιπόν μουρμού. Σιωπή Πλεύρη. Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της μεταπολίτευσης. Σιωπή και σεμνά… Δεν θα πέφτει τίποτα κάτω κ. Πρόεδρε. Δεν θα χουρδίζει ο Πλεύρης ο οποίος επί των ημερών του διασπαθίστηκε χρήμα και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα σε νεκρούς», μίλησε σε αυτόν τον τόνο ο Παύλος Πολάκης.

Την ίδια στιγμή ακούστηκε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα και η φράση: «Ουστ αλήτη…»

Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε, «Κύριε Πολάκη φωνούλα δεν έχουμε να πούμε για το Υγείας. Εσύ εμφανιζόσουν τότε ως  αντιεμβολιαστής», με τον Παύλο Πολάκη να συνεχίζει λέγοντας, «Τι κατάφερες που έβγαλες τους άλλους σε αργία; 13.000 νεκρούς παρέλαβες και 35.000 παρέδωσες. Σιωπή τότε. Μουρμού. Σιωπή Πλεύρη. Όταν είμαι εγώ μπροστά σιωπή.»

Ο Θάνος Πλεύρης του ανταπάντησε « Σε άδειασε μέχρι και ο Τσίπρας», ενώ ο Παύλος Πολάκης είπε, «Αυτά να τα πεις στον Τσίπρα όχι σε εμένα. Χαμηλά το κεφάλι. Σιωπή.»