Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά με επίκεντρο την απόφαση της Βουλής να εκπροσωπηθεί στις πρόσφατες τιμητικές εκδηλώσεις για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ads

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τη συγκεκριμένη απόφαση δεδομένων των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή στην τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο το οποίο ελέγχεται από την Δικαιοσύνη, έχουν διαβιβαστεί μηνύσεις και δικογραφίες για τις ποινικές ευθύνες που έχει για το έγκλημα των Τεμπών και έπρεπε να είναι υπόδικο, να έχει χρησθεί εκπρόσωπος της Βουλής» ανέφερε με νόημα η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ μίλησε για «ύβρη» και «ακραία πρόκληση».

«Κοιμάστε και ξυπνάτε και φαντασιώνεστε πως είστε Ροβεσπιέρος» απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους υπουργός Υγείας, λέγοντάς της ότι αν ζούσε την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, θα έστελνε τον κόσμο στην γκιλοτίνα. Αναφερόμενος στην παρουσία του Κώστα Καραμανλή στους εορτασμούς των Σερρών ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως ορθώς επελέγη να εκπροσωπήσει τη Βουλή, ως ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής στο νομό.

Ads

Ανταπαντώντας, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε για νταηλίκι και παλαιοσεξιστικές πρακτικές τον υπουργό Υγείας, καλώντας τον να απευθύνεται με διαφορετικό ύφος στη μοναδική γυναίκα αρχηγό κόμματος.