Έως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία θα προβλέπει τόσο την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου του ΠΑΟ, όσο και την ανέγερση εμπορικού κέντρου της «Μπάμπης Βωβός», αν και μειωμένου κατά 25%.

Ads

Το γήπεδο (περιορισμένο κατά 6.000 τετραγωνικά) θα είναι χωρητικότητας 40.000 θέσεων και θα συνοδεύεται από αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Το αθλητικό συγκρότημα απεμπλέκεται από το εμπορικό κέντρο, καθώς πλέον απαιτούνται 450 θέσεις στάθμευσης, με τις 300 να εξασφαλίζονται υπογείως του γηπέδου.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση δεν δίνει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία πολυλειτουργικού κτιρίου του δήμου Αθηναίων. Εγκρίνει όμως την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο οποίο αποδίδονται 7.000 τ.μ. λιγότερα σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό. Παράλληλα, ο συντελεστής δόμησης προβλέπεται στο 1,2 έναντι 1,6 της ρύθμισης Σουφλιά (έχει κριθεί αντισυνταγματική).

Χθες το πρωί, εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρείας «Μπάμπης Βωβός» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Περιβάλλοντος στους Αμπελόκηπους, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της κατάθεσης της τροπολογίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «500 οικογένειες φυτοζωούν 29 μήνες τώρα».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε ενταχθεί προς ψήφιση σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης πριν από έναν μήνα, ωστόσο, η διαδικασία μετατέθηκε λόγω αντιδράσεων βουλευτών.

Θα ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, επί του νόμου, το οποίο θα τεθεί με τη σειρά του στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας.