Αντίθετος στον γάμο ομοφύλων δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τυχόν σχετικό νομοσχέδιο.

Ads

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Action24 και απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν η κυβέρνηση όπως προβάλλεται προχωρήσει σε νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων μετά τις ευρωεκλογές, καθώς ο ίδιος θα πρέπει να συντονίσει την νομοθετική διαδικασία εκ του ρόλου του, ο κ. Βορίδης αρχικά επανέλαβε ότι «εγώ την άποψή μου την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος». «Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», ενώ διευκρίνισε για τον χρόνο της νομοθέτησης ότι «είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”». «Επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν φέρνει και δεν έχει τέτοιου είδους πρωτοβουλία».

 

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ιδιαίτερα θετικός στην προσέγγιση Νέας Δημοκρατίας – Ανδρέα Λοβέρδου.

 

«Εκτιμώ ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο στέλεχος. Έχει υπηρετήσει το έθνος με συνέπεια σε πάρα πολλές στιγμές. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει, αλλά θα χαιρόμουν να πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δική του απόφαση».

Ads

«Έχω συνυπάρξει σε κυβέρνηση με τον Ανδρέα, ξέρω τη δουλειά του, την ποιότητά του, ξέρω τις αγωνίες και τις ευαισθησίες του. Ξέρω τι έχει να προσφέρει», συνέχισε ο κ. Βορίδης.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος «υπηρέτησε» μεταξύ άλλων ως υπουργός Εργασίας την πρώτη μνημονιακή διετία, ενώ μετά βρήκε θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά όπου και ανέλαβε το 2014 το υπουργείο Παιδείας.