Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Διομήδους και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη. Το όχημα ανήκει στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Ads

Της έκρηξης προηγήθηκαν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 04:15 τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα zougla.gr με τα οποία δινόταν διορία 20 λεπτών.
 
Η βόμβα εξερράγη στις 04:40 ακριβώς στο χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει οι άγνωστοι στα τηλεφωνήματά τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα θραύσματα τζαμιών τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα. Από την έκρηξη καταστράφηκε το όχημα, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στα γύρω κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε πλαστικό τάπερ, ενώ τα περισσότερα ευρήματα από την έκρηξη καταστράφηκαν από τον αφρό και το νερό που έριξαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στο ΙΧ.
 
Αξιωματικός της Αστυνομίας ανέφερε ότι τα λιγοστά υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού που συνέλεξαν οι πυροτεχνουργοί από το σημείο, έχουν μεταφερθεί ήδη στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Ads