Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία του Βόλου, σχετικά με την τοποθέτηση από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ζωντανών ζώων σε χριστουγεννιάτικες φάτνες.

Ads

Όπως αναφέρει επίσης το τοπικό gegonota.news, κτηνίατροι και φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν απομάκρυνση των ζώων άμεσα, αφού όπως επισημαίνουν η κίνηση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία, αλλά και με τον πολιτισμό της χώρας.

«Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό παθητικής κακοποίησης των ζώων, άρα μιλάμε για κακούργημα και πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές. Εδώ αφορά την ψυχολογία των ζώων που διαβούν σε ένα περιβάλλον, που δεν προσομοιάζει το φυσικό τους. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο», είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου, Παύλος Σταματόπουλος.

«Τα ζώα που φιλοξενούνται στις φάτνες είναι ζώα που σταβλίζονται» είχε υποστηρίξει από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος και αναφερόμενος στις αντιδράσεις, τις απέδωσε σε κάποιους που «θέλουν να δημιουργήσουν θέμα από το πουθενά».

Ads

«Πού θα είναι καλύτερα; Σε έναν στάβλο ή στάνη που θα πάει εκεί ο βοσκός μια φορά τις δύο μέρες για να τα ταΐσει και να τα ποτίσει ή εδώ που έχουμε κτηνίατρο επί 24ώρου βάσεως;» διερωτήθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Ο Σύλλογος Κτηνιάτρων ή Σωματείο ούτε τι είναι ξέρω -γεμίσαμε από συνδικαλιστές- ας πάει στους ζωολογικούς κήπους που εκεί είναι άγρια τα ζώα και τα έχουν έγκλειστα».