Βάναυση επίθεση από άνδρες της ασφάλειας της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή και από άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Βόλου δέχτηκαν διαδηλωτές που θέλησαν να διαδηλώσουν κατά των νέων μέτρων την ώρα της ομιλίας της υπουργού στο Βόλο.

Ads

Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου η κ. Μπατζελή επρόκειτο να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα των νέων σκληρών μέτρων. Εκεί βρέθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων της αριστεράς αλλά και ανένταχτοι από διάφορους χώρους.
Όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της φρουράς της υπουργού αλλά και από μέλη της υπηρεσίας Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Οι ασφαλίτες γρονθοκόπησαν τους παρεβρισκόμενους εργαζόμενους αλλά και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Θανάση Βογιατζή, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο του Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε έξω από το κτίριο του Δημαρχείου και αφού οι «μπράβοι» είχαν απωθήσει από την αίθουσα της ομιλίας όσους έκριναν ότι δημιουργούσαν πρόβλημα στη συνέχιση της εκδήλωσης.
Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το περιστατικό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει πως «αυτού του τύπου οι φασιστικές πρακτικές δεν τρομοκρατούν το κίνημα. Η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι δυνάμεις της συναίνεσης θα πάρουν σκληρή απάντηση στους δρόμους από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών».

Με χτύπημα καράτε…

Περιγράφοντας τα γεγονότα στο tvxs, ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής αναφέρει πως η επίθεση που δέχτηκε ήταν απολύτως απρόκλητη και ενώ είχε ήδη αρχίσει να τραβά φωτογραφίες από το περιστατικό. «Εκείνη την ώρα είδα ένα χέρι να κατεβαίνει με ορμή πάνω στα δικά μου με μία κίνηση σε στυλ καράτε. Μου έφυγε η μηχανή από τα χέρια καθώς και οι σημειώσεις μου. Ακολούθησαν απειλές από τους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι ήταν με πολιτικά και με προειδοποιούσαν ότι θα με συλλάβουν. Τελικά με τη βία μας απομάκρυναν από την αίθουσα ενώ στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως υπάρχει ράγισμα στον αριστερό μου καρπό από το χτύπημα που δέχτηκα», τονίζει ενώ όπως αναφέρει ήδη κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Ads