Η αντιπαράθεση αντιπολίτευσης και κυβέρνησης για την οικονομία καλά κρατεί, με τη ΝΔ να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για πρωτοφανή ανακολουθία, την Αλέκα Παπαρήγα να κρίνει ως αναπόφευκτη την ελεγχόμενη πτώχευση και το Λα.Ο.Σ. να χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα.

Ads

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι έκανε λόγο για πλήρη ανακολουθία με σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος στις 25 Μαρτίου δήλωνε ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του». «Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μιχελάκης επικαλούμενος μάλιστα δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι οι αποφάσεις της ΕΕ «δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις».

Από την πλευρά της, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε αναπόφευκτη την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας, καλώντας τους εργαζόμενους να ανατρέψουν τους συσχετισμούς δύναμης που διαμορφώνονται. «Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τις υποθέσεις τους. Διαφορετικά η ελεγχόμενη πτώχευση θα ωφελήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών και θα δημιουργήσει δεκάδες μνημόνια, κάθε μήνα για το λαό», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε πως «είτε είναι 9,8% είτε 10,2% δεν αλλάζει απολύτως τίποτε. Παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, δείχνει να μην τιθασεύεται. Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση της ΝΔ που το ανέβασε και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αδυνατεί να το κατεβάσει».

Ads