Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος σε χθεσινές του δηλώσεις στο Kontra Channel, παρουσιάζοντας στοιχεία, ανέφερε ότι υπάρχουν 47 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες είναι κενές και δεν χρησιμοποιούνται, ενώ παράλληλα βρίσκονται 114 ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Ο κ Γιαννάκος δήλωσε ότι τις 47 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνται τις κρατάνε για «ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ». Ουσιαστικά ο Γιαννάκος υποστηρίζει ότι υπάρχουν ΜΕΘ που κρατούνται για VIP άτομα.

Ads

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες, αλλά είπε ότι «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».

Στις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου για τις VIP ΜΕΘ αντέδρασαν και οι χρήστες του twitter όπου με καυστικά σχόλια κάνουν λόγο για διακρίσεις μεταξύ ελίτ και κατώτερων στρωμάτων.