Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομίων, Μιχάλης Γιαννάκος κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου για την κατάσταση που επικρατεί μετις ΜΕΘ. Λίγο μετά την κατάθεση της μήνυσης ο κ. Γιαννάκος δήλωσε «Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα…».

Ads

Στην συνέχεια, επισήμανε ότι προσκόμισε στοιχεία στην δικαιοσύνη που αποδεικνύουν τα όσα έχει ισχυριστεί και έστρεψε τα βέλη του εναντίον του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη λέγοντας ότι «Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει». Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ) οι οποίοι εμφανίζονται να γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. 

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου η οποία ανέφερε ότι «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορoνοιό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί» και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με το Μητροπολίτη». 

Ads

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.