Σε «πολιορκία» στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να μεταφέρουν τα πράγματά τους.

Ads

Σε ανακοίνωση τους οι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ καταγγέλουν ότι: «Μας απείλησαν ότι θα έρθουν με περισσότερες δυνάμεις για να μας εκδιώξουν και από τον χώρο που μας περιόρισαν. Απέκλεισαν όλους τους δρόμους της γύρω περιοχής που οδηγούν στο εργοστάσιο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εργαζόμενους, αλληλέγγυους, κατοίκους της περιοχής και όποι@ περνούσε».

 


«Απαντάμε ότι με φράχτες ή χωρίς εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση και γι αυτό σας καλούμε όλους αύριο να έρθετε στο φεστιβάλ από τις 16:00» σημειώνουν σε ανάρτησή τους στο Facebook οι εργαζόμενοι επισημαίνοντας ότι «το CoOpenAir festival 2.5, το φεστιβάλ του συνεργατισμού και των συνεργατικών εγχειρημάτων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο οικόπεδο του κατειλημμένου 60».

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πρόσβαση στο φεστιβάλ θα γίνεται από την οδό Λητούς (φανάρι Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και Σχολείου Ειδικής Αγωγής – Στάση ΒΙΑΜΥΛ).