Επιμένει στη θέση της περί συλλογικής και ατομικής ευθύνης σχετικά με το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις της, οι οποίες αποδίδουν «κουλτούρα βίας και τοξικότητας» σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση, σε νέα συνέντευξή της την Τετάρτη.

Ads

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή TLive του Alpha, η Βίκυ Φλέσσα υποστήριξε μάλιστα ότι το βίντεο των δηλώσεων της ήταν παράνομο, και πως έγινε κοπτοραπτική στα λεγόμενά της, ισχυριζόμενη ότι είπε αυτά που είπε για τα Τέμπη «με αγάπη», απαντώντας σε ερώτηση προσώπου από το κοινό στην παρουσία του βιβλίου της που τη ρώτησε «γιατί κατεβαίνει στις εκλογές με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση και τους εγκληματίες που σκότωσαν τα παιδιά στα Τέμπη».

Τότε η κ. Φλέσσα είχε απαντήσει ότι «το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

Η δήλωση της είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από συγγενείς των θυμάτων, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε καταγγείλει τη Βίκυ Φλέσσα για κυνισμό και «προσπάθεια να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και να την «ξεπλύνει» από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης».

Ads

Δείτε την συνέντευξη της Βίκυς Φλέσσα στην εκπομπή εκπομπή TLive του Alpha: