Η δίκη για τη δυσώδη υπόθεση βιασμού, μαστροπείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, με συνολικά 26 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Ads

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που εδρεύει σε κτήριο του Πρωτοδικείου επί της οδού Δέγλερη.

Ωστόσο, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, λόγω του μεγάλου αριθμού των διαδίκων, η δίκη εκτός της πρώτης συνεδρίασης, θα μεταφερθεί σε αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο του Εφετείου επί της οδού Λουκάρεως. Κρίθηκε ότι εκεί διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας τέτοιας δίκης, με τόσο μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και δικηγόρων και των δυο πλευρών.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι βαριά, καθώς κατά περίσταση τους έχουν αποδοθεί τα εξής: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, και άλλα.

Ads

Βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης και ο πρώτος που συνελήφθη είναι ο παιδόφιλος Ηλίας Μίχος, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών από τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Η 37χρονη μητέρα του παιδιού που κατήγγειλε τον Ηλία Μίχο, είναι επίσης μεταξύ των κατηγορουμένων και έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία. Θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, καθώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρει ότι η μητέρα διέθετε τη 12χρονη κόρη της έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Για όσα συνέβαιναν σε βάρος της 12χρονης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.