Την έντονη δυσφορία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΒΕΘ έχουν προκαλέσει οι προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και καταβολής εισφορών των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια. Πρόκειται για προτάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη που κατέθεσε στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ads

«Με τις προτάσεις αυτές ο ΣΕΒ απαξιώνει ένα θεσμό δεκαετιών όπως είναι τα επιμελητήρια. Τα επιμελητήρια με τις ποικίλες δράσεις τους στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, παρέχοντας πληροφόρηση και ενημέρωση, δίνουν έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, καταβάλλοντας προσπάθειες για την διασύνδεση παραγωγής και εκπαίδευσης. Παράλληλα αποτελούν σύμβουλο της πολιτείας για θέματα που αφορούν το επιχειρείν» τονίζει το ΒΕΘ σε επιστολή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους αλλά αντίθετα αποτελούν έρεισμα για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν»,σημειώνει το ΒΕΘ τονίζοντας ο ΣΕΒ θα πρέπει να ασχολείται με τα του οίκου του χωρίς να κάνει υπέρβαση αρμοδιοτήτων προσπαθώντας παράλληλα να ακυρώσει τη συνεισφορά των επιμελητηρίων».