Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σε δύο σημεία στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/5), όπου οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Ads

Η μία συμπλοκή ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ξέσπασε κοντά σε σταθμό του μετρό της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μία ακόμη σημειώθηκε κοντά σε ξενοδοχείο. Από τα άγρια επεισόδια υπήρξαν τραυματίες, ενώ η γερμανική αστυνομία προέβη και σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, ένα άτομο έχει τραυματιστεί βαριά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο φέρουν βαριά τραύματα και εννέα ελαφρά, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική του Βερολίνου.

Αυτός ο αριθμός των δώδεκα συνολικά τραυματιών προέκυψε μετά από άγρια συμπλοκή που διαδραματίστηκε στον σταθμό «Prenzlauer Allee S-Bahn» της πόλης, λίγη ώρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν σε σταθμό του μετρό, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Άμεσα, όπως αναφέρουν τα γερμανική ΜΜΕ, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία αντιμετώπισης συμβάντων μαζικών ατυχημάτων, με πυροσβέστες και διασώστες να καλούνται εσπευσμένα στον σταθμό του μετρό.

Επεισόδια και στον ημιτελικό της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός, με νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό, όπου την Κυριακή (2/5, 21:00) θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Κυριακή (26/5, 18:00) αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ με στόχο να τερματίσει στην 3η θέση.

Επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με περισσότερα από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena. Η αστυνομία του Βερολίνου είχε κινηθεί άμεσα τότε και με ισχυρές δυνάμεις εντόπισε τους οπαδούς της Φενέρ άνευ εισιτηρίου μέσα στο κλειστό γήπεδο και τους οδήγησε εκτός προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις.