«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών και εισοδηματικών μέτρων» φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους.

Ads

 
Ειδικότερα όπως αναφέρουν οι κύκλοι της Ιπποκράτους  κατά τη διάρκεια της συνάντησης «ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής πως η Ελλάδα θα σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις ως προς την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών και εισοδηματικών μέτρων. Κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία».
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα βασικά σημεία της συζήτησης που είχε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν «η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κίνδυνος εκφασισμού, οι αντοχές και οι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, το  μέλλον  της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και η ένταξη της Κύπρου σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».