Τις πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας να απαιτούν τη μείωση του αριθμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30%, διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, με θέμα το ενδεχόμενο μείωσης των ΕΠ.ΟΠ.

Ads

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα απόλυσης υπηρετούντων ΕΠ.ΟΠ. και υπενθύμισε ότι οι λόγοι για τους οποίους απολύονται λόγω ακαταλληλότητας οι επαγγελματίες οπλίτες περιγράφονται στο άρθρο 13 του Ν.2939, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3036/2002.

Επανέλαβε επίσης ότι «μπορεί να έχουμε περιορισμένη δημοσιονομική κυριαρχία λόγω κρίσης», αλλά αυτό, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής και έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Χαρακτήρισε παράλληλα αναληθή τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει στρατό 200.000 στελεχών και διευκρίνισε ότι τα επαγγελματικά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με το πολιτικό προσωπικό είναι περίπου 80.000.

Ads