Η αυξημένη ζήτηση για ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα από το εξωτερικό επέφερε άνοδο κατά 10,2% στον δείκτη του κύκλου εργασιών της βιομηχανίας τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Αυξημένος κατά 2,2% ήταν και ο δείκτης νέων παραγγελιών στον κλάδο.

Ads

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η τόνωση του τζίρου της βιομηχανίας τον Απρίλιο, προήλθε κυρίως από την άνοδο του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών (10,8%) και την ενίσχυση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 31,7%. Οριακή θετική μεταβολή είχε, κατά το εξεταζόμενο διάστημα, και ο δείκτης του κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς (1,2%). 
Σε επίπεδο παραγγελιών εντός ελληνικών συνόρων ο σχετικός δείκτης μειώθηκε κατά 12,2% ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 20,9% τον Απρίλιο του 2011 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. 
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το μεγαλύτερο μέρος την ανόδου τόσο του τζίρου όσο και των νέων παραγγελιών προέρχεται από κράτη – μέλη της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 34,9% ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 25%.