Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του κόμματός του, Βασίλης Γραμμένος από τον ανεξάρτητο βουλευτή -πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών- Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ads

«Η Ελληνική Λύση είναι εναντίον της βίας από όπου κι αν προέρχεται» τόνισε.

Επιπλέον, τόνισε ότι «θεωρώ αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει. Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς. Κάποιοι ελάχιστοι και σταματώ εδώ γιατί η ιστορία θα μας κρίνει όλους».

«Δεν περίμενα ποτέ να επαναλάβουν άνθρωποι πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. Εδώ μέσα υπάρχουν 300 άνθρωποι και υπάλληλοι της Βουλής, όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν έξω στον ζωολογικό κήπο, στην ζούγκλα και να συμπεριφερθούν έτσι. Οι πράξεις μας κρίνουν ποιοι είμαστε» σημείωσε.

Πως προκλήθηκε το επεισόδιο

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Έτσι, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το άγριο αυτό επεισόδιο.

Ads

Πριν το επεισόδιο έγινε ο εξής διάλογος μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας:

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ορισμένοι βουλευτές που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο, επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά είναι άγνωστο εάν το κατάφεραν. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος σε ομιλία του στην Ολομέλεια στη συνέχεια σχολίασε καυστικά το γεγονός.