Σε ανάρτηση με την οποία τονίζει την ανάγκη της ενότητας στο χώρο του κινηματογράφου προχώρησε ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαζωμένος.

Ads

Ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση στον κινηματογράφο διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα που ζούμε και δημιουργούμε, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με την ισχυροποίηση του μοντέλου του τεχνοκράτη παραγωγού εις βάρος του μοντέλου του δημιουργού».

«Εδώ πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας, γιατί η Ιστορία θα μας αποδοκιμάσει με τον πιο σκληρό τρόπο. Ενότητα λοιπόν μπροστά στην καταστροφή», καταλήγει.

Η ανάρτηση

Βιώνοντας όλοι τα ίδια προβλήματα στο χώρο που υπηρετούμε με αγάπη και όπως αποδεικνύεται χωρίς ιδιαίτερα οφέλη, καταθέτω λίγες σκέψεις εδώ μήπως και κινητοποιήσουν αυτές τις δυνάμεις που δεν είναι δογματικές στο διάλογο και προσέρχονται σε αυτόν χωρίς υποσημειώσεις και παρενθέσεις.

Ads

Η κατάσταση στον κινηματογράφο διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα που ζούμε και δημιουργούμε, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με την ισχυροποίηση του μοντέλου του τεχνοκράτη παραγωγού εις βάρος του μοντέλου του δημιουργού.

Η διαρκής και συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της θέσης μας, έρχεται να επιβεβαιωθεί με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, που κατά τη γνώμη μου θα βάλει την ταφόπλακα σε αυτό που καλείται ελληνικός κινηματογράφος, αφού η λέξη δεν αναφέρεται καν, μιλώντας για οπτικοακουστικά.

Έχω διαβάσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις των δυο από τους τρεις φορείς και βρήκα αρκετές θέσεις τους προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το …θηρίο μόνοι μας.

Καλώ λοιπόν τα τρία σωματεία – ενώσεις σε διάλογο χωρίς αγκυλώσεις και προ απαιτούμενα. Γνωρίζω τι οδήγησε στις διασπάσεις και γνωρίζω τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα. Όμως εδώ δεν υπάρχει περιθώριο για τριχοτόμηση. Εδώ πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας, γιατί η Ιστορία θα μας αποδοκιμάσει με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ενότητα λοιπόν μπροστά στην καταστροφή.