Δραματική έκκληση για την απεμπλοκή του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης. Αύριο το πρωί συνεδριάζει (σε κεντρικό ξενοδοχείο με τη συμμετοχή μελών από όλη την επικράτεια) η Ανανεωτική Πτέρυγα προκειμένου να καθορίσει επακριβώς τη στάση της, εν μέσω της σαφούς απόρριψης της θέσης της από το πλειοψηφικό Αριστερό Ρεύμα. Πιθανή είναι η αποχή -τουλάχιστον ομάδας- των Ανανεωτικών από την εκλογή των κομματικών οργάνων.

Ads

Σε συνέχεια της παρουσίασης του κειμένου θέσεων της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τον κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΝ για παλινωδίες και αδικαιολόγητη αλαζονεία κατά την περίοδο της δημοσκοπικής ανόδου της παράταξης. Παράλληλα, άσκησε κριτική αναφορικά με τον πολιτικό χειρισμό των γεγονότων του Δεκέμβρη και απέδωσε στην ηγεσία ενέργειες οι οποίες, όπως είπε, απομάκρυναν το κόμμα από τον αριστερό ευρωπαϊσμό και δημιούργησαν κύματα πικρίας στην ιστορική βάση του ΣΥΝ.

Ο ίδιος μίλησε για πολιτικό σχέδιο «πινγκ – πονγκ» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σημαντικές πολιτικές διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝ αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του τελευταίου.

Άλλωστε, κατηγόρησε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποσκοπούν, μέσω επιθέσεων, στην πολιτική συρρίκνωση του ΣΥΝ. Ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, η ηγεσία βλέπει εσωτερικούς εχθρούς και επιχειρεί να περιορίσει με μέτρα και κανονιστικές ρυθμίσεις τη διαφορετική πολιτική άποψη, συμπλήρωσε.

Ads