Το TEDxAthens επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ στις 28 Μαΐου και μας καλεί να κάνουμε UNLEASH. 

Ads

Η λέξη η ίδια από μόνη της ανασύρει μια αίσθηση δύναμης, ελευθερίας, καθαρής αχαλίνωτης προοπτικής που περιμένει να απελευθερωθεί. Μιλάει για απεριόριστες και ατελείωτες πιθανότητες, ένα κάλεσμα σε δράση για όσους θέλουν να απελευθερωθούν από τους περιορισμούς τους και να εκφράσουν τους αληθινούς τους εαυτούς και τις ιδέες του.

Αλλά και τι άλλο σημαίνει;

Για κάποιους, απλά μπορεί να σημαίνει να εγκαταλείψουν τις αναστολές και τους φόβους τους, να δραπετεύσουν από τους περιορισμούς της κοινωνίας, να αγγίξουν μια βαθύτερη αίσθηση σκοπού για να έχουν ένα μόνιμο αντίκτυπο και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Ads

Ίσως, το πιο σημαντικό, σημαίνει να αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Δεν πρόκειται μόνο για προσωπική ανάπτυξη αλλά και για τη συλλογική δύναμη των ανθρώπων όλων μαζί. Σημαίνει ότι υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον, μπορούμε να απελευθερώσουμε μια δύναμη δημιουργικότητας, καινοτομίας και σθένους που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, ίσως ακόμα και τον κόσμο, με τρόπους που ποτέ δεν πιστεύαμε πιθανούς.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: το να αφεθούμε ελεύθεροι απαιτεί θάρρος, πεποίθηση και ακλόνητη πίστη στον εαυτό μας και στη συλλογικότητα. Σημαίνει να πιέζουμε τον εαυτό μας σε νέα ύψη, να παραμένουμε περίεργοι, να παίρνουμε ρίσκα, να αγκαλιάζουμε το άγνωστο και να αναγνωρίζουμε ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος αλλά απλώς ένα σκαλοπάτι στο μονοπάτι για νέες ευκαιρίες.

Από τη συγκίνηση της επιδίωξης των παθών μας μέχρι την αίσθηση της ολοκλήρωσης που προκύπτει από το να κάνουμε την διαφορά στον κόσμο μας, δεν υπάρχει έλλειψη χαράς και ικανοποίησης που να μπορεί να βρεθεί.

Οπότε, τι περιμένουμε; Είναι καιρός να αγκαλιάσουμε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων μας, να αγγίξουμε τα όνειρα μας και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στους κόσμους μας. Είναι μια πρόσκληση για να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να αποδεχτούμε τις αμέτρητες πιθανότητες του παρόντος και του μέλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxAthens μπορείτε να βρείτε εδώ

Η ιστορία του TEDxAthens – Εκατοντάδες ομιλίες και εθελοντές

Το TEDxAthens δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες και εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιήσουν και να τονώσουν τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική αλλαγή και ένταξη. Το TEDxAthens είναι περήφανο μέλος του προγράμματος TEDx events του TED που διοργανώνεται ανεξάρτητα και είναι η πρώτη εκδήλωση TEDx στην Ελλάδα, που καθιερώθηκε τον Μάιο του 2009. Ενισχύει σπουδαίες ιδέες που αξίζει να μοιραστούν και να υλοποιηθούν στον κόσμο. Μέχρι σήμερα, έχει επιμεληθεί περισσότερες από 240 ομιλίες από παγκοσμίου φήμης στοχαστές, πράττοντες και καινοτόμους. Οι ομιλίες αυτές έχουν προβληθεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές στο διαδίκτυο. Είναι, κατά γενική ομολογία, η πιο επιδραστική και επιρεαστική πλατφόρμα ιδεών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η οργανωτική ομάδα του TEDxAthens είναι μια ομάδα 50+ παθιασμένων εθελοντών, που πιστεύουν στη δημιουργία ευκαιριών για αλλαγή, παρέχοντας υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που γεννιέται από όλες τις πτυχές της ζωής, μέσω συνεδρίων, περιπετειών και κοινωνικών έργων, προκειμένου να εκπαιδεύσει, να παρακινήσει, να εμπνεύσει και να γίνει καταλύτης αλλαγής τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στην προσπάθεια αυτή και για να βγει εις πέρας το ετήσιο συνέδριο στα υψηλά επίπεδα που θέτουμε, έχουμε την πολύτιμη βοήθεια περίπου 150 εθελοντών για την ημέρα του συνεδρίου.

UNLEASH!

Για μία ημέρα, άτομα που δε φοβούνται να εκφραστούν θα ανέβουν στη σκηνή και θα μας εξηγήσουν πώς εκείνοι αναγνώρισαν ότι, με τη δύναμη της τεχνολογίας, την δύναμη της επικοινωνίας, την δύναμη της σκληρής δουλειάς και του οράματος μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεκατρείς εξαιρετικές προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει, καθεμία στον τομέα της, πρόκειται να δείξουν πώς εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες τους στο έπακρο, για να κάνουν τη διαφορά.

Όμως δε σταματάμε εκεί καθότι πρόκειται για μια ημέρα γεμάτη εμπειρίες φαγητού, performances αλλά κι άλλων δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι TEDxsters.
Σας περιμένουμε!

Κλείστε και εσείς το εισιτήριό σας εδώ για να βιώσετε μαζί μας το  δικό σας UNLEASH.

Οι ομιλητές της Κεντρικής Σκηνής

  • Patrick Alley, Author | Co-Founder of Global Witness
  • Emine Dzhaparova, First Deputy Foreign Minister of Ukraine
  • Thomas Erikson, Author | Public Speaker
  • Lindsey McInerney, Futurist & CEO | Founder of Sixth Wall/Black Sun Labs
  • George Hadjigeorgiou, Engineer | Founder of ZOE
  • Jasmine Harrison, Adventurer
  • Dr. Tunc Tiryaki, Plastic Surgeon | Associate Professor
  • Dr Mark van Rijmenam, Strategic Futurist
  • Λευτέρης Χαρίτος, Κινηματογραφικός και Τηλεοπτικός Σκηνοθέτης
  • Ελένη Ευθυμίου, Θεατρική Σκηνοθέτης
  • Lorenzo Quinn, Καλλιτέχνης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του TEDxAthens.

Σύντομα μάλιστα έρχονται και οι τελευταίες ανακοινώσεις ομιλητών!

Εναλλακτική Σκηνή:

Φέτος, η Εναλλακτική Σκηνή μας γίνεται Unleashed όσο ποτέ άλλοτε στο TEDxAthens!

Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει κάτι να μοιραστεί και ότι μια ομιλία TED δεν είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό. Γι’ αυτό, για την Εναλλακτική Σκηνή μας, έχουμε επιμεληθεί μια σειρά από συζητήσεις και debates που θα εμπνεύσουν, θα ενημερώσουν και θα πυροδοτήσουν την περιέργειά σας.

Κάθε ένας από τους ομιλητές αυτών των panel θα μοιραστεί τις ιδέες και τις απόψεις του για πιεστικά ζητήματα της εποχής μας όπως η ενέργεια, η βιωσιμότητα, η σεξουαλική εκπαίδευση, οι εναλλακτικές σταδιοδρομίες, το μέλλον του χώρου εργασίας και η ελευθερία του Τύπου.

Είτε είστε επιστήμονας, φοιτητής, καλλιτέχνης, επιχειρηματίας ή απλά κάποιος που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας στην Εναλλακτική Σκηνή μας, για μια άχαστη σειρά συζητήσεων που θα πυροδοτήσουν συζητήσεις και σκέψεις.

Ετοιμαστείτε να προκληθείτε και να μεταμορφωθείτε από τη δύναμη των ιδεών – και από τους απίστευτους ανθρώπους που εργάζονται για να φέρουν την αλλαγή στην καθημερινότητά μας!