Αίσθηση προκάλεσε το λεκτικό σφάλμα που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε ομιλία του στο Ντάλας.

Ads

Ο Μπους επιχειρώντας στη διάρκεια της ομιλίας να σχολιάσει το «αυταρχικό πολιτικό σύστημα» της Ρωσίας, καταδίκασε παράλληλα και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά μπερδεύτηκε και αντί να πει «Ουκρανία« είπε «Ιράκ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπους ήταν ο πρόεδρος που εισέβαλε στο Ιράκ το 2003 με πρόσχημα την «κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς του Ιράκ», συναντώντας τεράστιες αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική κατοχή τερματίστηκε μόλις το 2011.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «…Το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να ξεκινήσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο… Ιράκ», είπε ο Μπους, πριν κουνήσει το κεφάλι του και πει: «Εννοώ στην Ουκρανία».

Ads

Όπως είναι φυσικό στο κοινό απλώθηκε η αμηχανία, ενώ ο Μπους μουρμούρισε «το Ιράκ, ούτως ή άλλως», προκαλώντας γέλιο στο πλήθος. «Είμαι 75», πρόσθεσε γρήγορα, κατηγορώντας για τη γκάφα την ηλικία του, προκαλώντας ξανά γέλιο στο πλήθος.