«Χωρίς καμία προειδοποίηση, συζήτηση ή διαβούλευση διαβάζουμε στο site του ΤΑΙΠΕΔ ότι αποφάσισε να πουλήσει τον υδροβιότοπο της Επανομής Θεσσαλονίκης», δήλωσε το Σάββατο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ads

Ο Απ. Τζιτζικώστας σημείωσε, μιλώντας στον Real Fm, ότι το ΤΑΙΠΕΔ πουλά τον υδροβιότοπο «μαζί με το κάμπινγκ, για το οποίο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και πρέπει να αξιοποιηθεί».

«Οι εκτάσεις είναι μεγάλες. Το κάμπινγκ από μόνο του μπορεί να σταθεί προς πώληση, γιατί δεν επηρεάζει τον υδροβιότοπο, αλλά αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ να τον εντάξει για να το κάνει πιο ελκυστικό», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

«Θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για λάθος. Αν δεν είναι λάθος εμείς δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ και θα κινηθούμε με όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος», πρόσθεσε.  

Ads

Όπως ανέφερε, «περιμένουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των αρχηγών όλων των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ και θα τους ενημερώσουμε για το θέμα». Ακόμη, πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι σε ιδιωτικοποιήσεις, δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση  αλλά είναι άλλο να μπαίνουμε σε περιοχές NATURA».