Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθαίρεση του ιδίου από τη διεύθυνση επικοινωνίας της Δημιουργίας Ξανά, με αφορμή ένα tweet για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, διαψεύδει στο tvxs.gr  o Θάνος Τζήμερος. Ο ίδιος εξηγεί το πνεύμα του σχολιασμού του, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο αλλά και στο κόμμα του. 

Ads

 

 
«Πού είναι το επιλήψιμο;», αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο Θ.Τζήμερος, ο οποίος – αναφερόμενος στο επίμαχο tweet – δηλώνει ότι επιθυμούσε να καταδείξει πως σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα δεν εφοδιάζει τους νέους με γνώσεις για την καθημερινότητα.
 
Επιπλέον, επικαλείται παλιότερες ανακοινώσεις του με τις οποίες επισήμαινε ότι στη σημερινή συγκυρία ασκείται πίεση σε ανθρώπους οι οποίοι αναγκάζονται να αποκτήσουν συνήθειες που δεν είχαν, με κίνδυνο ακόμη και για την ακεραιότητα αυτών.
 
Κάνει λόγο δε για υπαρκτές εντάσεις στο εσωτερικό της Δημουργίας Ξανά, ωστόσο, υποστηρίζει ότι από τη θέση της διεύθυνσης επικοινωνίας παραιτήθηκε ο ίδιος χθες (σημερινό το tweet) προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι εκμεταλλεύεται τη θέση προς ιδίον όφελος.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την υποβολή και δεύτερης υποψηφιότητας στο κόμμα, είχε παραιτηθεί από την προεδρία σε ένδειξη fair play ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.