Με μία «αλματώδη» λογική, βγαλμένη κατευθείαν από το ανέκδοτο με το όργανο και τον αστυνομικό (το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα, ο αστυνομικός είναι μπουζούκι) ο Θ. Τζήμερος αποφάσισε πάλι να ελαφρύνει τη βαριά ατμόσφαιρα των ημερών, με νέο stand up comedy μονόλογο, ενοχοποιώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου… για την τραγωδία της  Κύπρου!  

Ads

«Το Πολυτεχνείο δεν έριξε τη χούντα. Έδωσε την αφορμή που έψαχνε ο Ιωαννίδης για μια σκληρότερη χούντα με επακόλουθο την κυπριακή τραγωδία. Μπορεί να επιτάχυνε τις εξελίξεις για το τέλος της χουντικής διακυβέρνησης, πληρώσαμε όμως πολύ ακριβό τίμημα: τον διαμελισμό της Κύπρου», έγραψε στο tweet του ο Τζήμερος.

Για να είμαστε δίκαιοι, στην ενοχοποίηση του Πολυτεχνείου,  αυτή τη φορά… για την χούντα του Ιωαννίδη, ήρθε πρώτος ο Απόστολος Δοξιάδης, λίγες μέρες πριν με άρθρο του στο protagon.gr, το οποίο είχε τίτλο «Το Πολυτεχνείο: αλήθεια, μύθος και παραμύθια». Από εκεί μαθαίνουμε, ότι η εξέγερση, «δεν έριξε τη Χούντα.. ,Τουναντίον μάλιστα. Έληξε με τρόπο βάρβαρο και τραγικό, και λίγες ημέρες μετά ήρθε μια άλλη Χούντα, χειρότερη από την πρώτη, μια επιδείνωση της κατάστασης που μάλλον δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε προηγηθεί η κατάληψη του Πολυτεχνείου».

Μόλις δύο μέρες μετά την δημοσίευση  του παραπάνω παραληρηματικού μονόλογου, ο Α. Δοξιάδης αναρτά το παράπονό του… που δεν ασχολήθηκε κανείς  μαζί του…