«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε απόψεις ακραία νεοφιλελεύθερες που στην πραγματικότητα αποσκοπούν στην πλήρη κοινωνική ισοπέδωση, στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος, του κοινωνικού κράτους, ακριβώς επειδή έχει ένα τόσο σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, μια τόσο σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα, την οποία θα την ζήλευε ακόμα και το ΔΝΤ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «24/7».

Ads

«Πλέον η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, έχει κάνει τα καθοριστικά βήματα για να αφήσει πίσω της οριστικά και αμετάκλητα την περίοδο της κρίσης και την περίοδο των μνημονίων» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «το αφήγημα της ΝΔ περί καταστροφής και περί μη ανάκτησης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας έχει κατεδαφιστεί πλήρως και η ΝΔ βρίσκεται σε μία στρατηγική και πολιτική αμηχανία».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά απέναντι στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι προσπαθούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις στελεχών τους, που «κρύβονται πλέον καθαρά, πίσω από τα επιχειρήματα παραγραφής». «Η στάση και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο της Novartis, είναι απαράδεκτη, δείχνει ένα πολιτικό πανικό».

Τέλος, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα είναι κυβέρνηση για άλλα 4 χρόνια.

Ads