Έντονος διαπληκτισμός υπήρξε μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ads

Ο κ.Γεωργιάδης μεταξύ των όσων είπε ανέφερε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εραστές του Μάο και του Στάλιν που δεν δικαιούνται να μιλάνε για υποκλοπές, ενώ αναφερόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι έχουν κόψει κάθε σχέση με τη δημοκρατία και ότι «σας βλέπει η δημοκρατία και ντρέπεται».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε έντονο ύφος: «Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;», ενώ επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν θαυμαστής του δικτάτορα Παττακού και μάλιστα αλληλογραφούσαν. «Πολύ καλύτερος ο Παττακός από το Σοβιετικό καθεστώς», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Σας βλέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος και γελάει. Είστε χουντικός, θαυμαστής της χούντας και μιλάτε;» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε πως έχει υπάρξει υποστηρικτής της Χούντας. 

Ads

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι εάν πρέπει η ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, θα τα παρακολουθεί.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του επεσήμανε ότι «το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται υπογραμμίζοντας ότι όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης πως «προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη» και ότι «έχουμε ένα σύστημα που προσομοιάζει σε αυταρχικό καθεστώς», όπως χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη το Spiegel.