Η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία στο Μακεδονικό θα γίνει πριν την υπογραφή της, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι, παρά τη διαφωνία των ΑΝΕΛ, η συμφωνία θα ψηφιστεί όταν έρθει στη Βουλή από ευρύτατη πλειοψηφία.

Ads

Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν εξ οφίτσιο την αρμοδιότητα να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες. Τώρα από κει και πέρα αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση μομφής. Γιατί δεν το κάνει; συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προσήλθε σε Συμβούλιο Αρχηγών με τον πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Εξωτερικών (Αντώνη Σαμαρά) να έχουν διαφορετικές θέσεις και τόνισε: «Η ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική».

Απαντώντας στον Μάκη Βορίδη που υποστήριξε ότι η συμφωνία από μόνη της παράγει «έννομες συνέπειες», υπογράμμισε ότι η ίδια η συμφωνία προβλέπει ότι θα ενεργοποιηθεί μόνο αφότου κυρωθεί.