Μετά τις 15 Απριλίου αναμένει πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού κάτω από τα 2.000 ημερησίως ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο κ. Τζανάκης ανέφερε ακόμα ότι με κρούσματα 1.500 και 2.000 ανοίξαμε τον Δεκέμβρη, η διαφορά είναι ότι δεν είχαμε τα μεταλλαγμένα στελέχη. Ωστόσο όπως είπε με υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο.

«Δηλαδή κάθε εβδομάδα για τεστ στους εργαζόμενους καλυμμένο από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο ή συνοικιακά καταστήματα στην Αττική εάν δεν έχει φτάσει σε επίπεδο να βαφτεί κόκκινη ή να βάλουμε αυστηρά θέματα σε σχέση με την παρουσία ανθρώπων ανά τετραγωνικά. Μπορούμε ακόμη να ανοίξουμε τα καφέ η τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι μπορεί να ξεκινήσει σε περιοχές που είναι καλά και να εξαπλώνεται στις περιοχές που βελτιώνονται, όχι όμως τώρα στην Αττική που έχει πρόβλημα.

Ads

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.