Για υγειονομική καταστροφή στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πέλλα, κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, όπου οι 4 στους 5 που έχουν πεθάνει δεν είδαν ποτέ τους ΜΕΘ, όπως καταγγέλλει.

Ads

Όπως επισήμανε η βουλευτής, «με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η Κεντρική Μακεδονία και η Πέλλα μετατράπηκαν σε ένα τοπικό πείραμα της ανοσίας της αγέλης. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν εμπόδισε την καταστροφή αλλά, για λόγους εικόνας, κάνει κι ότι δεν την βλέπει. Καμία ουσιαστική βοήθεια δεν έστειλε. Αντίθετα έλεγε πως οι ΜΕΘ είναι «πεταμένα λεφτά» και τώρα κρύβεται με δειλία πίσω από επιτροπές».

Και πρόσθεσε: «Οι κυβερνώντες δεν είναι απλώς αποτυχημένοι, αλλά είναι και εντελώς ανήθικοι. Στην Πέλλα οι 4 στους 5 τεθνεώτες δεν είδαν ποτέ τους ΜΕΘ. Πώς επιλέγεται αυτός ο πέμπτος; Ποιος το αποφασίζει αυτό και με ποιο κριτήριο;».

Καταλήγοντας, απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό Υγείας, τόνισε πως «ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε, χωρίς καμία ντροπή, πως η κυβέρνηση διπλασίασε τις ΜΕΘ και πως αυτό το βλέπει καθημερινά ο κάθε συμπολίτης μας. Προς απάντησή του, υπάρχουν οι ανακοινώσεις των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας».