Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα. Τα αίματα άναψαν μόλις ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Τσίπρα όταν ο τελευταίος ζήτησε να μιλήσει κατά τη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, δεν προβλέπεται αυτό που ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός όταν δεν είναι προγραμματισμένη προς συζήτηση επίκαιρη ερώτηση του ιδίου του αρχηγού που ζητάει τον λόγο.

Έτσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατηγορίες στον πρόεδρο της Βουλής για φίμωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άσκησε και έντονη κριτική στον πρωθυπουργό διότι αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτικό ακτιβισμό εντός Βουλής και διέκοψε τη συνεδρίαση, χωρίς να δώσει το λόγο στον κ. Τσίπρα. Αμέσως ακολούθησαν αποδοκιμασίες προς το προεδρείο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. , ενώ ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής σημείωσε ότι «θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό που κάνετε».

Ads

Η κόντρα των δύο ανδρών φυσικά δεν πέρασε ασχολίαστη από το τουίτερ.