Αγαπητοί αναγνώστες,

Ads

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα ελληνικά συμβατικά ΜΜΕ είναι τα λιγότερο αξιόπιστα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα fake news και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης αποτελούν καθημερινή πρακτική από μεγάλο μέρος των ενημερωτικών ΜΜΕ. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ενίσχυση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αλλά αυτό σημαίνει πρόσθετους πόρους για έρευνες και για τους ανθρώπους που θα τις αναλάβουν.

Στο διαδίκτυο η διακίνηση των πληροφοριών είναι πιο ελεύθερη, αλλά για πόσο άραγε ακόμα; Oι μεγάλοι ψηφιακοί κολοσσοί έχουν καταφέρει να αποσπάσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια για τα ανεξάρτητα ενημερωτικά sites.

To tvxs.gr στα 10 χρόνια της λειτουργίας του απέδειξε ότι αποτελεί ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης και άποψης, χωρίς οικονομικές ή άλλες εξαρτήσεις. Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα, στόχος μας είναι ακόμη πιο ποιοτική δημοσιογραφία με περισσότερη έρευνα, ανάλυση, σχολιασμό και ακόμη μεγαλύτερη τεκμηρίωση και πρωτογενή δημοσιογραφική ύλη

Ads

Απευθυνόμαστε στη δύναμη μας, τους αναγνώστες μας. Θέλουμε τη γνώμη σας για το αν θα συνεισφέρατε, με το κόστος ενός καφέ τον μήνα, σε αυτή την προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης. Καθώς και να μας στείλετε στο [email protected] όλοι και όλες, ανεξάρτητα αν είστε διατεθειμένοι/ες να καταβάλλετε αυτή τη μικρή συνδρομή, τις απόψεις σας για αυτά που πρέπει να αλλάξουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Οι απόψεις αυτές, ή περίληψη τους, θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες.

Χρόνος συμπλήρωσης: 2′