Καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κλαυθμώνος οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Στόχος της κινητοποίησης είναι η ενημέρωση των πολιτών και η προβολή των κεντρικών τους αιτημάτων: προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καμιά θέση εργασίας χαμένη στον πολιτισμό και αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού. Του Νίκου Μίχου

Ads

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τη συναυλία, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Θηβαίος και ο Ορφέας Περίδης. Τα περισσότερα τραγούδια που ακούγονται είναι αυτοσχέδια με τους στίχους να αντλούνται από την πραγματικότητα της κρίσης. Συχνές είναι οι αναφορές στην τρόικα, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη νεολαία.


 
Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει πως συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης των υπηρεσιών πολιτισμού.

image
 
Στη συναυλία «Ένα τραγούδι για τον πολιτισμό» συμμετέχουν οι Καλλιόπη Βέττα, Σπύρος Γραμμένος, Elektrobalkana, Encardia, Εργαστήρι πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων – Πολυφωνικό σύνολο ΧΑΟΝΙΑ, Χρήστος Θηβαίος, Καίτη Κουλιά, Δημήτρης Κώτσικας, Μάρθα Μαυροειδή, Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Οικονομίδης, Ορφέας Περίδης, Ναταλία Ρασούλη, Θέμος Σκανδάμης, ΓΚastΑΡbeitΕΡ, Cart Postal, Γιώργος Λυκούρας και το συγκρότημά του «Ο πάπυρος του κ. Fackelmann».