O ιστορικός αναθεωρητισμός επί της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης δεν είναι καινοφανές στοιχείο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε η άποψη του Άγγελου Συρίγου ότι τη χούντα δεν την έριξε το Πολυτεχνείο αλλά η εισβολή στην Κύπρο είναι νέα στη δεξιά παράταξη – αντιθέτως αποτελεί παγιωμένο αφήγημα της σκληρής δεξιάς, έως και ακροδεξιάς.

Ads

Το γεγονός όμως ότι ο υφυπουργός Παιδείας επέλεξε να την αναδείξει στη Βουλή, στην ήδη βαριά πολωμένη συζήτηση επί του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ εγείρει ερώτημα τακτικής και στρατηγικής για την κυβέρνηση – ένα ερώτημα, που προβλημάτισε έντονα και διατυπώθηκε και από βουλευτές της ΝΔ:

Ηταν κεντρική κυβερνητική επιλογή η προάσπιση του νομοσχεδίου μέσα από τον σκληρό δεξιό αναθωρητισμό ή ήταν μόνον προσωπική πολιτική – ενδεχομένως και προεκλογική – έμπνευση του Αγγελου Συρίγου;

 

Mπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από την σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, σχόλια και συνεντεύξεις.