Το ένα πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι δημοσκοπήσεις. Κρυφές και φανερές, «φιλικές» και «λιγότερο φιλικές» για την κυβέρνηση, δεν δείχνουν την προσδοκώμενη ανάκαμψη για τη ΝΔ ούτε στα ποσοτικά, ούτε στα ποιοτικά τους στοιχεία.

Ads

To γεγονός αυτό μπορεί να είναι και ο βασικός λόγος που ο πρωθυπουργός επανήλθε χθες στη Βουλή στη γραμμή της εξάντλησης της τετραετίας και επιχείρησε να βάλει φρένο στην εκλογολογία.

Το δεύτερο όμως, και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι οι περισσότεροι αναλυτές – που συμβουλεύουν και το Μαξίμου – συγκλίνουν στο ότι η εικόνα φθοράς της κυβέρνησης βαίνει επιδεινούμενη και θα είναι πιθανώς πολύ χειρότερη μετά από έξι μήνες. Αρα οι πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη μπορεί να μην αποδειχθούν εν τέλει επιλογή, αλλά αναγκαστική διέξοδος για τον πρωθυπουργό.

Mπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από την σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, σχόλια και συνεντεύξεις.