Άλλο ένα νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με συνεχόμενα κρούσματα κοροναϊού στο προσωπικό.

Ads

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του tvxs.gr, τα κρούσματα εντοπίζονται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε διάφορα τμήματα όπως η Γυναικολογική Κλινική, η Νεογνολογική, το τμήμα Αποστείρωσης καθώς και σε άλλα. Οι εργαζόμενοι μόλις είχαν γυρίσει από διακοπές και έκαναν προγραμματισμένα τεστ.

Όμως εργάστηκαν για 2-3 μέρες μέχρι να βγει θετικό το αποτέλεσμα στο 1ο ή το 2ο τεστ. Παράλληλα, όσοι συνάδελφοί τους ήρθαν σε επαφή έχουν βγει σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών και υποβλήθηκαν σε τεστ, επίσης. 

Φόβοι εκφράζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Τμήμα νεογνών και αν έχουν γίνει οι αναγκαίες απολυμάνσεις. Προβληματική είναι και η διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων στο νοσοκομείο, καθώς αυτά μετά τη διαλογή δεν αποκλείονται στα ειδικά box, λόγω κακών συνθηκών αλλά πλέον βρίσκονται μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και το χώρο υποδοχής των επειγόντων περιστατικών από τα οποία διαχωρίζονται απλώς με ένα παραβάν.

Ads

Όπως σημειώνουν, νοσοκομειακές πηγές, τόσο το «Παπαγεωργίου» όσο και τα περισσότερα νοσοκομεία, βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, πριν ακόμη αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα του κοροναϊού, λόγω κακού συντονισμού κεντρικά, διαρκών αλλαγών στις αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και πολύ κακής και καθυστερημένης ενημέρωσης του προσωπικού.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις πληροφορίες του tvxs.gr, αρνείται ότι η κατάσταση είναι τόσο προβληματική, παρότι δεν διαψεύδει ότι υπήρξαν κρούσματα, και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επίσημα με ανακοίνωσή της το πρωί της Πέμπτης.

Κρούσμα και στα Δικαστήρια

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κλείσει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω σωρείας κρουσμάτων στο προσωπικό.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, κρούσμα κοροναϊού έχει εντοπιστεί και σε υπάλληλο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μετά την επιστροφή του από τις διακοπές. Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από το Εφετείο δεν διαφαίνεται πρόθεση για σοβαρή ιχνηλάτηση και απολυμάνσεις.

Αντιθέτως, προσανατολίζονται στην τυπική απολύμανση μόνο των χώρων, στα οποία εργάζεται ο υπάλληλος που βρέθηκε θετικός. Ως δικαιολογία προβάλλεται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι, κάτι που προκαλεί αρκετές αντιδράσεις στο υπόλοιπο προσωπικό καθώς ο υπάλληλος είχε κυκλοφορήσει σε πολλά γραφεία του Μεγάρου. 

Γενικότερα, πάντως, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό και εντεινόμενο πρόβλημα με τη διασπορά του κοροναϊού.