Βολές κατά της Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος για την υπόθεση με τις απειλές που κατήγγειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ ότι δέχθηκε όταν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Ads

 
Με αφορμή πληροφορίες που θέλουν τις καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ να στηρίζονται σε υβριστικά και απειλητικά σχόλια που δέχθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε στο Mega το πρωί της Πέμπτης: «Είναι ντροπή να λέει τέτοια πράγματα διεθνώς και να κάνει ρεζίλι μια χώρα. […] Να παραιτηθεί γιατί δεν μπορεί να βάζει μια ολόκληρη χώρα να ψάχνεται να δει αν είναι καμόρα».
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι «καλά έκανε ο κύριος Αθανασίου και τής έστειλε επιστολή να δώσει στοιχεία. Εγώ πάντως άλλο θα της έστελνα. Θα της έστελνα ένα πακέτο τσουκνίδες». Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Στο ίδιο τσουκάλι με τη Λαγκάρντ βράζει κι ο κ. Τσίπρας, να πει και αυτός ποιος τον απείλησε».
 
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είπε ότι τα σχόλια περί απειλών που έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ΔΝΤ, μέσω εκπροσώπου του, επιβεβαίωσε την παραλαβή της επιστολής του υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, προς τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της.
 
Την Τετάρτη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.