Τη βεβαιότητά του για την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, όπου συζητούνται η ευρωδιακήρυξη και τα ονόματα των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο. «Θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που θα έχουμε από τη Ν.Δ. το βράδυ των εκλογών», τόνισε, ενώ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» εκτίμησε πως στις ευρωεκλογές θα μπουν οι τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση,

 
«Αυτή τη μάχη είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε, θα είναι μια ιστορική νίκη θα είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά», ανέφερε στην ομιλία του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και αποφασισμένος να κυβερνήσει», δήλωσε απαντώντας στο ερώτημα που θέτουν οι πολίτες αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Σε αυτό το σημείο έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος. «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει, αλλά για την απάντηση αυτή πρέπει να πείσουμε εκατομμύρια πολίτες», τόνισε. 
 
Όπως είπε τα όπλα των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανά για να τον νικήσουν. «Μπορεί να έχουν χρήματα και ισχυρά λόμπι, αλλά έχουν και τεράστια αδιέξοδα, καθώς δεν έχουν ούτε το δίκιο με το μέρος τους, ούτε τη συναίνεση της κοινωνίας στο σχέδιό τους». «Δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που είναι τόσο σκληρή και τους διαψεύδει καθημερινά».
 
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα ισχυρό όπλο, σημείωσε. «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας και σύμμαχους στην Ευρώπη που εναντιώνονται στα προγράμματα λιτότητας». «Ο Δαυίδ θα νικήσει. Μπορεί να μην έχει τη διαπλοκή να τον στηρίζει αλλά έχει τον λαό με το μέρος του», ανέφερε και προέβλεψε «συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιφέρει πτώση της κυβέρνησης των μνημονίων και εθνικές εκλογές πολύ σύντομα».
 

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία σημείωσε πως «η αγωνία και το άγχος της είναι δικαιολογημένα» και ήρθε προεκλογικά για να «στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση κ. Σαμαρά». «Ο προεκλογικός ρεαλισμός του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου λίγο απέχει από την τυφλή υποταγή στους δανειστές. Πρέπει να πείσουμε ότι είναι απείρως ρεαλιστικότερος για το καλό της Ελλάδας ο δρόμος της ανατροπής, ο ρόλος της ακύρωσης των μνημονίων», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να κατεδαφίσουμε τις αυταπάτες που μπορεί να δημιουργούν με τη διαρκή προπαγάνδα των ΜΜΕ σε ένα μέρος του λαού περί δήθεν εξόδου από την κρίση συνεχίζοντας τον δρόμο της υποταγής».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην «προπαγάνδα για έξοδο από το μνημόνιο και για το τέλος της κρίσης μπας και καταφέρουν να επιβιώσουν στις εκλογές και να μπορέσουν μετά να επιβάλουν το νέο μνημόνιο που είναι ήδη έτοιμο», ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «έχει μετατρέψει το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών και συνομιλιτών της Χρυσής Αυγής». «Ως πότε ο εξαφανισμένος από τη Βουλή και το δημόσιο διάλογο κ. Σαμαράς, ως πότε ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός, θα κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και παραμύθια αισιοδοξίας;».

Ads

«Κύριε Σαμαρά, θα απολογηθείτε στη Βουλή, θέλετε δεν θέλετε. Δεν πρόκειται να δοξαστείτε κρυπτόμενος. Θα απολογηθείτε, γιατί κάνατε το Μαξίμου φωλιά ακροδεξιών και συνομιλητών της Χρυσής Αυγής. Θα απολογηθείτε, γιατί δεν σεβαστήκατε τους θεσμούς και τις επιταγές της δημοκρατίας που ορκιστήκατε να υπερασπίζεστε. Θα απολογηθείτε, γιατί παραδώσατε τα κλειδιά της κυβέρνησης και της χώρας σε άτομα που τα χαρακτηρίζει ο αντιδημοκρατικός κυνισμός και η ετοιμότητα να συνδιαλαγούν και με το διάβολο προκειμένου να κρατηθείτε στην εξουσία. Γιατί εσείς ο ίδιος, μέσω εμπίστων εκπροσώπων σας, γίνατε συνομιλητής μιας εγκληματικής συμμορίας, συνομιλητής ατόμων που ακούνε τη λέξη δημοκρατία και τραβούν το πιστόλι τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Η Ευρώπη θα αλλάξει ή δεν θα υπάρξει
 
«Η Ευρώπη θα αλλάξει ως κοινότητα ισοτίμων κρατών ή δεν θα υπάρξει», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, υπογραμμίζοντας πως η ψήφος στις ευρωεκλογές «δεν θα είναι χαλαρή». «Οι ευρωεκλογές, όπως και οι εκλογές στις περιφέρειες και στους Δήμους, θα βάλουν τους τίτλους τέλους στη σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική της».
 
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «οι αριστερές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη στηρίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος για να αποφασιστεί σημαντική διαγραφή». «Είναι για το συμφέρον όλου του Ευρωπαϊκού Νότου η πρόταση για το χρέος», σημειώνει
 
Σχολιάζοντας τη κριτική που δέχεται πως είναι «ακροαριστερά» ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σκωπτικά: «Όταν στέκεσαι τόσο δεξιά, όσο ο κύριος Σαμαράς και ο δηλωμένος αντικομουνιστής φίλος του ο κύριος Μπαλτάκος, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως ακροαριστερά».