«Στρεβλό» χαρακτήρισε το φορολογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση και «αναποτελεσματικά» τα αντίστοιχα μέτρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το σύστημα αυτό «ρίχνει όλα τα βάρη στα χαμηλά και μεσαία στρώματα». και έκανε λόγο για ένα

Ads

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε για άλλη μια φορά να πληρώσουν την κρίση οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να ζητάνε περικοπές μισθών και συντάξεων τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια που φεύγουν από τη φοροδιαφυγή, από τη φοροκλοπή στον ΦΠΑ και από τα ειδικά καθεστώτα φοροαπαλλαγών».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όλοι όσοι φτιάχνουν μια off shore και δηλώνουν εισόδημα 10, 20 χιλιάδες € το χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισόδημα το χρόνο».

Νωρίτερα σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του Ecofin έχει αποφασίσει να πάρει μία νέα σειρά σκληρών μέτρων για την οικονομία, παρά την πιστή εφαρμογή του αντικοινωνικού και άδικου προγράμματος σταθερότητας».

Ads

«Την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία μείωση του προσωπικού, στην δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια. Πρόσφατα μάλιστα, υπήρξαν και ακραίες προτάσεις για την «άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων», πρόσθεσε, για να καταλήξει πως η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έφεραν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.