«Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις άτιμες τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Γοργοπόταμο, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για τον πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.

Ads

 
Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «ιστορικό, ηθικό και υλικό χρέος» την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. «Αυτές οι ιστορικές στιγμές κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές μαζί με το μήνυμα αντίστασης σε όλον τον ελληνικό λαό». «Είναι κληρονομιά όλων των Ελλήνων».
 
«Δύο είναι τα ισχυρότερα μηνύματα. Πρώτο ότι μόνο με αγώνα και αντίσταση μπορεί κάποιος να διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του και δεύτερο μόνο με ενότητα. Μόνο με ευρύτατη λαϊκή ενότητα μπορεί κάποιος να βγει από τις δύσκολες στιγμές».

«Έχουμε χρέος, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε για να ζήσει ο λαός μια νέα ανάσταση. Δικό μας χρέος είναι να υπερασπιστούμε και τη Δημοκρατία από τους νοσταλγούς του ναζισμού, τους οπαδούς και τους συνεχιστές του δοσιλογισμού και από όσους τους χαϊδεύουν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε όμως χρέος να ανατινάξουμε τις γέφυρες της εξάρτησης και της υποτέλειας και να χτίσουμε με δυσκολία και αγώνα τις γέφυρες της προκοπής, της προόδου, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, της γέφυρες της αξιοπρέπειας».