«Την μεταπολίτευση, κύριε Μητσοτάκη την έκαναν οι αγώνες του λαού, όχι εσείς». Αυτή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός ότι «την μεταπολίτευση την έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ads

«Την μεταπολίτευση την έκανε ο Καραμανλής»

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τους αγώνες που έφεραν τη μεταπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας: «Τα λέτε εσείς που κρεμάσατε στα μανταλάκια τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Θρασύς, θρασύτατος είστε. Ο Κ. Καραμανλής την έκανε τη μεταπολίτευση και νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα και σας επέτρεψε να έχετε τη ζωή που είχατε. Αρκετά με την υποκρισία σ’ αυτή την αίθουσα».

«Εσείς κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο. Είχατε την επιλογή το 2015 να κυβερνήσετε με άλλα κόμματα και διαλέξατε την χειρότερη εκδοχή του εθνικιστικού λαϊκισμού να συγκυβερνήσετε. Βγήκατε από την ίδια μήτρα των αντιμνημονίων. Το να εμφανίζεστε ως κληρονόμος άλλων δυνάμεων της μεταπολίτευσης είναι ενέργεια καταδικασμένη σε αποτυχία», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

«Την μεταπολίτευση την έφεραν οι αγώνες του λαού»

«Τη μεταπολίτευση σε αυτό τον τόπο την έφεραν οι αγώνες του ελληνικού λαού, οι αγώνες αυτοί μαζί με το Πολυτεχνείο και τη ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας έφεραν την μεταπολίτευση στον τόπο», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε δε ότι επιμένει στην κριτική του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πώς διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας και τις ευθύνες τους για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, ωστόσο, πρόσθεσε πως «κυρίως η ΝΔ ως παράταξη είχε μια λογική πελατειακή και ευθύνεται για σκάνδαλα και διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

«Αυτά δεν είναι κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και του λαού, είναι ευθύνες δικές σας και του ΠΑΣΟΚ και κρίθηκε γι’ αυτό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Είμαστε εδώ και για να κάνουμε αυτοκριτική. Αλλά δεν χρεοκοπήσαμε τον τόπο. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έφερε πλεονάσματα και άφησε λεφτά στα ταμεία. Δεν φέραμε ελλείμματα. Δεν δημιουργήσαμε εμείς τα μεγάλα σκάνδαλα του τόπου. Εσείς και η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν αναλάβατε την ευθύνη για τα όσα έφεραν τη χρεοκοπία, για τα σκάνδαλα της Siemens και τη Novartis και μιλάτε για σκευωρίες. Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε τους αγώνες του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.