Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λίστα Πέτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή του ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, εξαπολύοντας νέα βέλη για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Ads

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η λίστα της ντροπής αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκατομμύρια στο πίσω γραφείο του Μαξίμου, λες και ήταν λεφτά της οικογένειας σας και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει χωρίς κανένα κριτήριο εκτός από τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», με πολλούς να εκλαμβάνουν την αιχμή ως έμμεση αναφορά προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

«Αλήθεια, πόσο αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε, κύριε Μητσοτάκη;», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είχε το θράσος να δηλώνει πως τα χρήματα προς τα ΜΜΕ δεν μοιράστηκαν από την κυβέρνηση αλλά από την εταιρεία, στην οποία έγινε η ανάθεση. «Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Και ήρθε χθες και η απόφαση Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω. Τι έγινε; Δεν τη κάνατε σωστά τη μοιρασιά φαίνεται», σημείωσε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος και καταγέλαστος και πρόσθεσε ότι μοναδική επιλογή της κυβέρνησης είναι να πάρει πίσω το πρόγραμμα της ντροπής και να μοιράσει τα λεφτά με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας και με κριτήρια την αναγνωρισιμότητα και την τηλεθέαση. 

Ads

Τόνισε τέλος προς τον πρωθυπουργό ότι «με τα λεφτά του ελληνικού λαού δεν θα φτιάχνετε εσείς το προφίλ σας». Κι όλα αυτά, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί ξέρετε ότι τα έχετε κάνει μαντάρα και φοβάστε τον λαό και την οργή του».