Για δημιουργία «καθεστώτος στην ενημέρωση» με πρόσχημα την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία, μετά από επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

«Εσείς δεν κάνατε καμπάνια, βρήκατε ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση, καθεστώς απευθείας αναθέσεων, για να φτιάξετε και να στήσετε το καθεστώς σας. Αξιοποιήσατε την πανδημία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην περίπτωση Κουρτς και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε: «Όταν έφτιαχνε εκδηλώσεις για τα να τον βραβεύσουν για την ελευθερία στα ΜΜΕ, σας κάλεσε να πάτε να μιλήσετε για το πόσο καλός είναι.»

Και πρόσθεσε: «Δώσατε πάνω από 40 εκατ. ευρώ για να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν και είμαστε στις τελευταίες θέσεις. Φταίει και το ότι χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και να λένε ανοησίες. Μέσω της λίστας Πέτσας -λίστα Μητσοτάκη είναι, ο άνθρωπος αυτοφοράκιας ήταν- εσείς χρηματοδοτήσατε αυτά τα μέσα».

Ads

«Χρηματοδοτείτε», υπογράμμισε, «τους ψεκασμένους που κάνουν καμπάνια ενάντια στον εμβολιασμό και έρχεστε εδώ και λέτε η αντιπολίτευση φταίει».

Ενδεικτικά, έφερε ως παράδειγμα το εξής: «Για ποιο λόγο δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης που προπαγανδίζει ότι με τα εμβόλια θέλουν να σκοτώσουν 15.000 παιδιά;»

Αναφερόμενος στην πρωτολογία του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, ότι ο Κ. Μητσοτάκης «έκανε την πιο ασυνάρτηση και ασυγκρότητη ομιλία από τότε που τον θυμάμαι στην θέση του πρωθυπουργού».

Απαντώντας στην σχετική κατηγορία Μητσοτάκη, ο Α. Τσίπρας σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τα μέτρα. Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη;»,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε ως «αδιόρθωτο» τον πρωθυπουργό.

«Είστε αδαής και αλαζόνας, έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο» είπε σε έντονο τόνο ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια ωστόσο ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί.